PP pools - abc - etablering og vinterforberedelser

 

Swimmingpool etablering.

 

Når en PP swimmingpool skal etableres, starts der med at grave et hul. Hul dybden tilpasses efter det færdige terræn man ønsker omkring sin swimmmingpool. Er deres nye swimmingpool 150 cm. dyb i udvendig mål, skal hullet være ca. 160 cm, da det anbefales at der støbes en armeret beton bund på 8-10 cm. Skal bunden på deres nye swimmingpool isoleres, skal den tykkelse de her vælger ligges til hul dybden. Såfremt de er sikker på ikke at have eller kunne få forhøjet grundvand, kan man undlade beton bunden og jævne bunden ud med grus eller sand, hvorpå der ligges en filtdug eller andet blødt som deres pp swimming pool placeres på. Det er ligeledes en godt idé at ligge et omfangs dræn der føres til kloak.

 

Breden på hullet til deres swimmingpool er swimmingpoolens ydermål + afstivning. Vælges der en tør eller vådstøbning omkring deres nye PP swimmmingpool som afstivning / støtte, skal der tillægges 15-20 cm på siderne. Alternativt kan siderne også støttes af med funda blokke.

 

 

Normalt forgår det sådan, at hullet graves, bunden støbes og er der valgt funda blokke, så sættes den ene side inden deres swimmingpool ankommer. Deres swimmingpool kan leveres med isoleret sider fra fabrik. Såfremt de selv vælger at stå for isolering af swimmingpoolen, kan denne med fordel sættes på inden poolen sænkes ned i hullet. Udover at holde på varmen / holde jordkulden ude har isoleringen den fordel, at vandtrykket fordeles på en stor jævn flade og ikke kun på de lodret gående tværstivere der er på en PP swimmingpool.

 

 

 

 

 

 

 

Deres PP swimmingpool sættes nu på plads på bunden i hullet. Er deres swimmingpool ikke bestilt med fabriks monteret dyser, skimmer, lampe mm. skal dette nu monteres. Dyser bores der ud til med et 50 mm kopbord 20 – 30 cm. under vandspejl. På dyser limes nu 2 stykker lige lange 50 mm flex slange som samles i et T-stykke. Husk at disse skal være lige lange for ens vandtryk. Fra T-stykket trækkes 50 mm flex slange eller fast rør hen til hvor sandfilter placeres. Dyser monteres i modsat ende af hvor skimmeren er placeret. Lampe samt skimmer skæres der ud til med en stiksav. Husk at placer skimmer så højt som muligt modsat af dyser. Lampen monteres altid i en swimmingpool således, at den så vidt det er muligt lyser væk fra terresse. Dette for at man ikke bliver generet af lyset. Lampe eller lamper monteres 40 cm. over bunden på swimmingpoolen. Har man valgt benytte sig af funda blokke, sættes nu den / de andre støtte vægge. Og såfrem swimmingpoolen er med udvendig romertrappe, skal denne understøttes grundigt, så den ikke overtid kan sættes sig.

 

 

 

Når montering af dyser, skimmer, lampe samt flex slanger eller rør er limet og hærdet af, kan der fyldes ca 30-40 cm. vand i deres PP swimmingpool. Benyttes der funda blokke omkring poolen, kan der fyldes helt op i poolen når disse er på plads. Såfremt der fyldes op med tør eller jordfugtig blandning omkring poolen er der et par råd der sikre optimalt resultat.

Opfyldning omkring poolen skal følges ad med påfyldning af vand i swimmingpoolen.

Man kan med fordel placere en krydsfiner plade eller andet op af de 2 langsider indvendigt i poolen som holdes ude af nogle tværgående regler. Dette kan benyttes såfremt man ikke benytter funda blokken omkring swimmingpoolen, da det styre siderne mod tryk udefra.

 

 

 

Når deres PP swimmingpool er fyldt med vand, tjekkes først ph værdien på vandet med testsæt. Ph værdien skal ligge på 6,9-7,2. Alt efter værdien de får frem ved første måling, reguleres vandet med Ph minus eller ph plus til den rigtige værdi er tilstede i vandet.

 

Herefter kan der tilsættes klor eller hvad man har valgt at bruge.

 

Klik her for yderligere etableringsbilleder.

 

Rigtig god fornøjelse.

Med venlig hilsen
Pool eksperten ApS

 

  

 

 

 

 

 

 

PP pool efterår 2009

 

 

PP pool efterår 2009

 

 

PP pool efterår 2009

 

 

PP pool efterår 2009

 

 

PP pool i Vig sommer 2009